В Сърбия спрягат Vivacom за кандидат за "Телеком Сърбия"


В Сърбия спрягат Vivacom за кандидат за "Телеком Сърбия"
Снимка:

4385

Българският телекомуникационен оператор Vivacom е един от кандидатите за купувач на „Телеком Сърбия”. Това става ясно от публикация на популярния сръбски вестник „Вечерни новости”.

Vivacom далеч не е единственият желаещ, става ясно от информацията. Всъщност има подадени осем необвързващи оферти за основния сръбски телеком. Купувачите искат да придобият 51% от „Телеком Сърбия”.

Според информацията на „Вечерни новости” освен Vivacom, интерес проявяват Telekom Austria, Deutsche Telekom, Telekom Slovenije, руският Mobil Telesystems, който има 100 млн. потребители, както и големи инвестиционни фондове, главно от САЩ. Досега обаче само Telekom Austria даде конкретна оферта, но тя не беше приета на последния търг, защото беше по-ниска от първоначално обявената, за да започне въобще наддаване.

„Всички оферти за „Телеком Сърбия” отговарят на критериите за необвързваща оферта. Процедурата обаче не е завършена и когато имаме окончателна оферта, ще я обявим публично, заедно с името на купувача”, коментират от сръбското министерство на икономиката.

Същевременно сръбският премиер Александър Вучич също заяви, че при добро предложение няма да има пречка пред продажбата на „Телеком Сърбия”.  Ако обаче няма подходяща оферта, няма да има продажба – проста логика, поясни политик номер едно на западните ни съседи. Нито икономическото министерство, нито Вучич съобщиха конкретни имена на евентуални купувачи.

Вучич коментира и бюджетното положение в Сърбия, като обяви, че в края на годината страната ще има по-малко от 2,5% дефицит. Само за август тази година събираемостта на ДДС се е увеличила с 20 млн. динара на годишна база по предварителни данни, заяви сръбският премиер.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички