Водещата австралийска телекомуникационна компания се преструктурира


Водещата австралийска телекомуникационна компания се преструктурира
Снимка: iStock/Guliver

2828

Доминиращата в Австралия телекомуникационна компания Telstra съобщи в сряда, че планира да съкрати 8000 работни места. Това е една четвърт от работната ѝ сила, като в същото време подчертава, че съкращенията са част от драстична нова стратегия за справяне с все по-конкурентната индустрия.

Решението на компанията - един от най-големите работодатели в Австралия - е част от стратегия за допълнителни съкращения на разходите с 1 млрд. австралийски долара (750 млн. щатски долара), които да се добавят към вече планираните орязвания до 2022 г., на 1,5 милиарда.

С цел допълнителни икономии компанията ще раздели своите мобилни и инфраструктурни подразделения на отделни фирми.

"Създаваме нов Telstra, който може да продължи да води пазара", каза изпълнителният директор Ендрю Пен, цитиранот AFP и БГНЕС.

"В бъдеще нашата работна сила ще бъде по-малка на брой, основана на познания, със структура и начин на работа, които са достатъчно гъвкави, за да се справят с бързите промени". "Това означава, че някои роли вече няма да бъдат необходими, някои ще се променят, ще бъдат създадени и нови". "Скоростта и темпът на промяната в нашата индустрия се задвижват все повече от технологични иновации и конкуренция", добави Пен.

"В тази среда традиционните компании, които не реагират, са най-изложени на риск", посочи той.

Telstra разполага с редица бизнеси, включително фиксирани услуги, широколентов пренос на данни, мобилни комуникации, пренос на данни, мрежови приложения и услуги, цифрови и международни медии.

"Тъй като технологичните иновации все повече разчитат на свързаност, ролята на телекомуникационната инфраструктура става все по-важна", каза още Пен. "На практика няма технологична иновация, която да се случва днес, която да не разчита на висококачествена, надеждна, стабилна и сигурна далекосъобщителна мрежа.

"В този свят инфраструктурните ни активи стават все по-ценни. Чрез създаването на нов бизнес фокусиран върху инфраструктурата, ние оптимизираме и управляваме тези активи".

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички