Въвеждат чат-ботове в Skype


Въвеждат чат-ботове в Skype
Снимка: Getty Images

3303

Microsoft представи нова версия на Skype за Windows, Android, iPhone и iPad с поддръжка на чат-ботове. Това се случи на конференцията Build 2016.

Отваря се достъпа и до SDK и API за Skype Bot Platform.

Добавянето на софтуерен робот към контактите в Skype, Slack или Telegram може да стане от каталога с ботове (bots.botframework.com). Търсенето на ботове работи в новата версия на Skype за iOS и Android, съобщава Kaldata.

За достъп до Skype Bot Platform е нужна регистрация в skype.com/en/developer/. Там е възможно регистрирането за участие в хакерския маратон по създаване на ботове, който ще се проведе през месец май.

Предвижда се създаване на ботове, с които може да се общува на естествен език чрез аудио и видео чат (Skype Video Bots). Изкуственият интелект ще има 3D визуална форма и ще може по-реално да общува с хората.

Microsoft счита, че автоматизирането на различни действия с помощта на ботове и гласови съобщения ще промени днешните начини за пазаруване, игри, организиране на срещи и много други.

Освен ботове за Skype, Microsoft представи фреймуърка Microsoft Bot Framework, с помощта на който е възможно програмирането на чат-ботове в Slack, Office 365, в уеб-приложенията и т.н. Най-вероятно на този фреймуърк се базираше момичето-бот Tay, докато не бе изключена заради расистки и нацистки изказвания.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички