Webit напуска България


Webit напуска България
Снимка:

523

От 2012 г. Турция ще бъде новия дом на Webit Congress, съобщават организаторите от е-Академия.

Три поредни години международният форум се провеждаше в София, като през 2011 година събитието привлече над 5300 инвеститори, интернет професионалисти и топ световни експерти от 45 държави.

България винаги ще остане родината на Webit, каза основателят на събитието Пламен Русев.

Голяма роля в избора на нова локация изигра изключително проактивната комуникация и политика на турското правителство в лицето на агенцията за инвестиции и кабинета на министър председателя, добави Русев.

С тяхна подкрепа и с подкрепата на световния бизнес - Qualcomm, PayPal, eBay, Yandex, Ericsson, Google и десетки регионални компании Webit Congress през 2012 г. ще се проведе в сърцето на Истанбул на изложбена и конферентна площ от над 8000 кв.м.

Преместването на събитието в Турция означава пропуснати възможности за инвестиции в технологии и работни места в дигиталната индустрия в България.

Редица бизнес лидери, сред които и Том Баумън, вицепрезидент на BBC Worldwide наричаха "Webit най-добрата реклама на България като инвестиционна дестинация".

Събитието години наред поставяше страната на дигиталната карта на света и беше притегателна сила за топ представители на най-иновативните компании в света, за стотици представители на международни медии, блогъри и едни от най-големите и активни инвестиционни фондове да посетят София. Събитието бе и най-големия образователен форум на теми дигитален маркетинг и е-бизнес, предприемачество, гейминг, е-търговия, мобилни технологии и дигитален криейтив.

Ние няма да напуснем страната напълно. е-Академия продължава своята единствена цялостна образователна програма за дигиталната индустрия, в която едни от най-добрите и опитни български експерти предават своя опит и знания на младите хора и бизнеса, каза Пламен Русев.

През 2012 ще организираме един локален Webit само за България, концентриран върху българската дигитална индустрия и предприемачество. Разбира се, отново ще поканим изключителни лектори и професионалисти от света, но ще обърнем специално внимание и на българските специалисти и локалния опит, знания и иновации, завърши Русев.

За разлика от повечето индустрии в криза, през 2011 г. дигиталната бележи значителен ръст от над 20% в световен мащаб, като подобни са стойностите и за България.

През 2011 г. индустрията в Европа представлява над 40 милиарда лева, като за България тази цифра е под 25 милиона, но тенденциите са показателни за значимостта, потенциала и възможностите, които генерира.

Не на последно място е фактът, че индустрията привлича младите и будни мозъци и представлява особено привлекателна сфера за кариерно развитие.

 

 

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички