WhatsApp става изцяло безплатно


WhatsApp става изцяло безплатно
Снимка:

9010

Популярното мобилно приложение за комуникация WhatsApp вече ще бъде изцяло безплатно. Програмата, която беше закупена от Facebook, ще се опита да генерира печалби, като позволи на компании да изпращат рекламни съобщения до голям брой хора, съобщава The Independent. 

В момента WhatApp струва на потребителите 99 цента, след една година безплатно ползване.

Ян Коум, един от създателите на приложението, заяви че ефектът от таксата не е добър и потребителите се притесняват да не пропуснат плащане, защото нямат кредитна или дебитна карта, и по този начин достъпът им да бъде спрян.

Извън официалната причина, факт е, че пазарът на чат приложения за мобилни телефони е наситен от безплатни варианти като основния конкурент Viber.

Абонаментната вноска ще бъде премахната незабавно, но има известно технологично време до пълния ефект заради необходимото обновяване на софтуера. Това предполага, че някои потребители ще продължат да плащат през идните седмици, а връщане на пари няма да има.

Компанията твърдо заяви, че няма да търси печалба от реклами, а по-скоро от корпоративни услуги.

„Това ще означава да се свързвате с банката ви, когато искате да проверите статута на някоя транзакция, или с дадена авиокомпания заради закъснение на някой полет”, пише в блог пост на WhatsApp

„Така или иначе получаваме тези съобщения по друг начин – със смс и или телефонни обаждания. Така че ще опитаме да улесним този процес чрез нови инструменти в WhatsApp, без да добавяме реклами и спам.”

Преди време чат приложението беше напълно безплатно, а потребителите, присъедини ли се преди въвеждането на таксата, продължиха да го ползват при старите условия.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички