Windows 10 - безплатен за потребителите на 7, 8 и Windows Phone


Windows 10 - безплатен за потребителите на 7, 8 и Windows Phone
Снимка: Getty Images

1800

Windows 10, новата операционна система на Microsoft, ще бъде безплатна за потребителите, които до момента са ползвали Windows 7, Windows 8 или Windows Phone. Това стана ясно снощи на официалното представяне на продукта, съобщиха световните агенции.

Новата система ще може да работи на настолни компютри и мобилни усторйства, датата за пускането ѝ на пазара обаче още не е известна. Целта на безплатното обновяване е тя да бъде приета и използвана от колкото се може повече потребители, нещо, с което Microsoft се провалиха напълно с Windows 8.

Windows 10 ще бъде от типа "един за всички, всички за един", а именно - ще може да управлявате своето PC с Windows 10 през смартфона или таблета, както и обратното. Така ще можете да бъдете винаги "на линия" и да управлявате информацията, както на вас ви е удобно, заявиха от технологичния гигант.

Гласовият асистент от сматрфоните на Microsoft Кортана също ще се пренесе на вашето PC. Най-големият конкурент на Сири от Apple ще знае за нас това, което ние му позволим, обещаха от Microsoft.

Най-голям скок в бъдещето компанията на Сатя Надела направи с представянето на нов вид очила за виртуална реалност, които заради размера си повече приличат на шлем.

За разлика от големия конкурент в областта в лицето на Google с техните Google Glass, шлемът на Microsoft добавя нов пласт в реалността с 3D изображения и холограми от ново поколение.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички