Windows 10 S не позволява ползване на друг браузър освен Edge


Windows 10 S не позволява ползване на друг браузър освен Edge
Снимка: Getty Images

2736

Новата операционна система Windows 10 S, представена вчера от Microsoft за нуждите на образованието, ще изпълнява само приложения от онлайн магазина Windows Store.

Поради наложеното ограничение, потребителите на платформата няма да могат да инсталират приложения от рода браузъра Chrome и ще трябва да се задоволят с браузъра по подразбиране – Edge на Microsoft, съобщава TechNews.

Но дори Google да предложи версия на Chrome за Windows Store, или в каталога да се появи друг конкурентен браузър, Windows 10 S няма да позволи на потребителите да променят браузъра по подразбиране.

Нещо повече, Windows 10 S свежда опциите за избор на търсеща машина само до фирмената търсачка Bing. Все пак има една вратичка за изход от тази ситуация и това е възможността за ъпгрейд до версия Windows 10 Pro за сумата от 49 долара.

Платформата Windows 10 S е насочена основно към сектора на образованието, така че е разбираем стремежът на Microsoft да приобщава учениците приоритетно към своите услуги.

Същевременно, Microsoft обяви вчера и Surface Laptop – мобилен компютър с Windows 10 S и възможност за безплатен ъпгрейд до Windows 10 Pro за определен период от време. Очевидно компанията иска да насърчи по този начин продажбите на новия си лаптоп.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички