YouTube има 1,8 млрд. месечни потребители


YouTube има 1,8 млрд. месечни потребители
Снимка: iStock/Guliver

3530

По 1,8 милиарда регистрирани потребители гледат видео всеки месец в платформата YouTube, обяви главният изпълнителен директор на видеопортала Сюзън Войсички, цитирана от The Verge и TechNews.

Тази цифра не включва хората, които гледат, без да имат акаунт. Войсички оповести данните по време на презентация пред рекламодатели, заедно с някои от най-забележителните успехи на годината. Сред тях е рекордното гледане на живо на Бионсе с 41 милиона зрители по време на Coachella и видеото Despacito, което е прескочило 5 милиарда гледания.

Войсички използва събитието, за да маркира част от проблемите, с които се сблъсква YouTube, включително въпросите за неподходящото видео-съдържание и някои конспиративни теории.

„Това е ефектът на отворената платформа: тя обединява света по начини, които просто не са били възможни по-рано. Но ние също така видяхме и, че с отвореността идват предизвикателства, тъй като някои се опитват да се възползват от нашите услуги“, каза Войсички. „За мен и за всички в YouTube е изключително важно да се развиваме отговорно“.

Войсички спомена още за предстоящи промени във видеопортала като опцията „YouTube Kids“ за деца – с видеоклипове, подбирани от хора, както и проект за наемане на 10 000 модератори.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички