YouTube спира рекламите в канали с по-малко от 10 000 гледания


YouTube спира рекламите в канали с по-малко от 10 000 гледания
Снимка: iStock/Guliver

2474

Мрежата за видео споделяне YouTube спира рекламите в канали с по-малко от 10 000 гледания. Мярката е опит да се ограничат потребителите, които печелят пари чрез копиране на чуждо съдържание, уточнява Reuters.

"Прагът от 10 000 гледания ще окаже минимално влияние върху амбициите на сериозните потребители", смята Ариел Бърдин, проджект мениджър в YouTube. Идеята е, че ако видеата в даден канал са наистина добри, то те няма да имат проблем да генерират необходимото количество преглеждания, обосновават се от компанията.

Със сигурност ще има и доста засегнати малки и прохождащи артисти, отбелязва Джонатан Катз, юрист в сферата на развлекателните индустрии. Според него обаче авторите са напълно наясно с факта, че YouTube трябва да защити своя имидж.

Със стартиралата през 2007 г. YouTube Partner Program видео платформата предостави на своите потребители възможността да генерират приходи от реклами в техните клипове. Това се оказа добре дошло и за рекламодателите, които си прокараха пряк път до по-нишова аудитория.

Много хора решиха, че това е лесен начин за изкарване на допълнителни доходи и докато някои инвестираха в авторско съдържание, други предпочетоха да плагиатстват. В резултат на това платформата се наводни с много на брой еднакви видеа. Самоцелното трупане на популярност доведе и до замърсяване на средата с безсмислени, унизителни и омразни видеа, които обаче се разпространяват като вируси и генерират огромен трафик.

Привличайки все повече реклами към платформата си, YouTube трябва да лавира внимателно между рекламодателите, изискващи все по-голям контрол, и авторите на съдържание, които са истинският двигател на компанията, смятат анализатори.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички