За какво можем да ползваме смартфона си, когато е с изключен екран?


За какво можем да ползваме смартфона си, когато е с изключен екран?
Снимка: Thinkstock

2995

Като деца много от нас са чували предупреждения от родителите си да стоят по-далече от екрана на телевизора и да не прекарват твърде много време пред него. Днес причините за безпокойство са много повече, тъй като разстоянието от очите ни до екраните на любимите ни мобилни устройства се е намалило многократно. Освен това прекарваме много повече време, взирайки се в дисплеите на джаджите си, откогато и да било.

Какво можем да направим по въпроса? За начало дайте почивка на очите си, препоръчват ни от Make Use Of, цитирани от digital.bg. Разгледайте тези 5 начина по които може да използвате телефона си с изключен екран.

Разговори

Това е очевидно и навярно сами сте се досетили за тази възможност. Докато разговаряте, нямате нужда да гледате дисплея на смартфона си. Можете да държите телефона до ухото си, далеч от вас като използвате високоговорител или да използвате Bluetooth слушалка.

Слушане на музика

Преди MP3 плейърите да станат популярни, хората си купуваха CD плейъри, а преди това и уокмени. Днес слушането на музика е по-лесно и евтино занимание от всякога, затова и го правим постоянно – докато спортуваме, пътуваме, вършим домакинска работа и така нататък. Можем да слушаме музика в продължение на часове без да се налага да натоварваме очите си.

Слушане на аудио книги

Ако обичате да отмаряте с хубава книга, може да направите това без да натоварвате очите си, знайте че аудио книгите са точно за това?

Навигация

Предимството на навигационните приложения е, че те не просто ви показват къде отивате, но ви го казват. Това, разбира се, е голямо предимство за шофьорите, на които не им се налага да отделят очи от пътя.

Проследяване на вашата активност

Днес фитнес тракерите са много популярни джаджи. Те работят съвместно със смартфона ни, стига да имате правилното приложение. Може да проследите броя на извървяните от вас стъпки благодарение на приложения като Noom Walk, Runtastic Pedometer и Sony Walkmate. А с приложения като Runtastic Heart Rate може да наблюдавате дейността на сърцето си докато спортувате.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички