Забавни шеги за 1 април, които да спретнете на колегите си


Забавни шеги за 1 април, които да спретнете на колегите си
Снимка: iStock/Guliver

6036

Ежедневието на всички ни има нужда от повече смях. Така че защо да не се възползвате от повода - 1 април, и да не спретнете забавен номер на колега? Ето няколко идеи, подходящи за офис, в който имате достъп до компютрите на колегите си. 

1. Обърнете екрана на компютъра

Натиснете Ctrl + Alt +клавиша със стрелка, сочеща надолу (натискането на същата комбинация от клавиши, но със стрелката сочеща нагоре, връща положението на екрана в нормално положение). Ако по някаква причина това не работи, кликнете с десния бутон върху десктопа>Display Settings (или Screen Resolution при по-старите версии) и променете ориентацията на екрана.

2. Променете курсора на мишката

Тази шега ще накара колегите ви да си мислят, че компютрите им работят във фонов режим и трябва да изчакат преди да продължат с работата си. В един момент това чакане може да ги изкара от търпение. Отидете в Control Panel > Mouse > Pointers и променете селекцията „Normal“ на „Working in background“ или „Busy“.

3. Сменете подредбата на клавиатурата

Отидете в Control Panel –> Region and Language –> Keyboards –> Change keyboards, кликнете върху „Add бутона“ и изберете Dvorak layout, например. След като направите това, използвайте падащото меню по-горе, за да зададете желанието си по подразбиране.

4. Накарайте жертвата ви да си мисли, че екранът на смартфона ѝ е счупен

Трябва само да промените тапета с подходящ, но за най-добри резултати направете снимка на началния екран и добавете ефект за напукано стъкло върху нея. Има няколко приложения, както за Android, така и за iOS, които могат да ви помогнат. Такива са Crack Your Screen Prank за Android и Crack & Break it! за iOS.

5. Направете така, че да изглежда сякаш компютърът прави каквото си иска

Можете да направите така, че компютърът на ваш колега или приятел да се изключва всеки път когато той се опита да стартира дадена програма. За целта кликнете с десен бутон върху линка до някоя често използвана програма и редактирайте опцията „Properties“ със следния текст ‘%windir%system32shutdown.exe -r -t 00’. Може да стигнете и по-далеч като промените всички видове команди на даден компютър и да хвърлите в ужас ваш колега. Това може да стане с програмата NirCMD. С нейна помощ можете например да направите така, че всеки път когато някой се опита да си отвори имейла, да се отваря CD устройството.

Източник: digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички