Защо и как да поддържаме софтуера си винаги актуализиран


Защо и как да поддържаме софтуера си винаги актуализиран
Снимка: Getty Images/Guliver

2010

Поддържането на актуални версии на софтуера на вашия компютър е от решаващо значение. Ако нямате навика постоянно да ъпдейтвате програмите, които ползвате може да си навлечете сериозни проблеми, защото те може да съдържат пропуски в сигурността и други грешки, които хакерите могат да използват, за да получат достъп до компютъра ви или за да откраднат информация.

Следенето обаче на това дали всяка програма, която е инсталирана на компютъра ни е последна версия отнема време. Тогава как да поддържаме лесно актуални версии на софтуера си? Зе целта е добре да разберете повече за тези 4 лесни стъпки за актуализация на Windows 8 приложения.

За щастие обаче има и друг начин да облекчим живота си. Съществува една много полезна програма, наречена Kaspersky Software Updater, която може да свърши тази работа вместо вас. Тя сканира целия компютър и търси програми, които трябва да бъдат актуализирани.

След като сканирането приключи, можете просто да кликнете върху квадратчето до софтуера, който чака да бъде ъпдейтнат и след това да натиснете ‘Update Selected’. Ето какво още трябва да знаете преди да започнете да ползвате Kaspersky Software Updater:

Стъпка 1.

Отидете до уеб страницата за изтегляне на програмата Kaspersky Software Updater. Тук ще видите списък на наличните файлове за изтегляне.

Стъпка 2.

Кликнете върху зеления бутон ‘Download’ до безплатния софтуер, който искате да инсталирате. Изтеглянето трябва да започне веднага. Когато изтеглянето приключи, отворете инсталационния файл.

Стъпка 3.

Ще се отвори Installation Wizard и ще трябва да кликнете върху ‘Next’, за да започнете. След това ще видите лицензионното споразумение. Не го подминавайте, а го прочетете цялото, преди да продължите. Когато сте готови, поставете отметка в квадратчето, което показва, че вие приемате условията на споразумението и кликнете върху ‘Install’.

Стъпка 4.

Инсталацията ще започне веднага. Когато приключи, може да откриете програмата на вашия десктоп. Потребителите на Mac могат да я намерят в папката ‘Applications’.

Източник: digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички