Защо не е препоръчително да си купувате сгъваем телефон през 2019


Защо не е препоръчително да си купувате сгъваем телефон през 2019
Снимка: iStock/Guliver

4990

Сгъваемите смартфони са една от най-"горещите" технологии в последните месеци. Само защото скоро тези модели ще са достъпни за масовата публика обаче не означава, че трябва веднага да хукнете към магазина, пише Business Insider. 

През февруари няколко от гигантите в технологичния сектор обявиха планове или показаха прототипи на сгъваеми телефони. Сред тях бяха Samsung, Huawe, TCL, Oppo.

И да, тези устройства са вълнуващи. Отдавна не сме виждали нещо наистина ново в дизайна. Телефон, който се трансформира в таблет, ще позволява на него да се върши повече работа и по-удобно да се играят игри. Въпреки това е по-разумно да не си купуват сгъваем смартфон през 2019 г., а да изчакате. По няколко причини.

Първо, цената им ще бъде много висока, поне два или три пъти надхвърляща тази на по-горен клас устройствата. А реално софтуерът вътре си е същият.

Второ, не се знае как ще стоят нещата с поправките. Предвид специфичната технология, ще могат ли във всички центрове да се извършват ремонти? Ако трябва да се изпраща до производителя, колко време ще отнема всичко? И вероятно ще излиза доста скъпо.

Трето, потребителите искат да могат да разчитат на телефоните си, а първото поколение на нов продукт винаги крие рискове. Самите компании го използват, за да засекат евентуални проблеми и да се научат какво да премахнат или добавят. Но искате ли точно вие да сте опитното зайче?

Затова е най-добре да отложите покупката на сгъваем телефон. Не избързвайте само за да сте част от тренда - ще ви струва твърде скъпо.

 

 

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички