Защо са полезни временните имейли и чрез кои услуги да ги създадем


Защо са полезни временните имейли и чрез кои услуги да ги създадем
Снимка: Thinkstock

4466

Всеки път, когато давате имейла си при регистрация в някой сайт, вие излагате сигурността си на риск. Много сайтове съхраняват електронните адреси на потребителите и ги продават на други компании, които пък започват да ги заливат със спам.

Няма как предварително да знаете дали имейлът ви ще бъде продаден на трета страна. Затова най-безопасният вариант е никога да не го давате. Това, разбира се, създава проблем, когато искате да се регистрираме за дадена уеб услуга, която изисква потвърждение по електронната поща.

Именно за такива случаи е добре да използват т.нар временни или еднократни имейли. Ето две от услугите, чрез които можете да си направите такъв.

1. 10MinuteMail

Щом отидете на началната страница на услугата ще видите генерирания за вас временен имейл адрес. Той ще бъде активен 10 минути. Ако имате нужда от повече време, кликнете върху линка по-долу гласящ „I need more time! Give me 10 more minutes!”

2. Fake Mail Generator

Fake Mail Generator е лесна за използване услуга. Трябва само да въведете първата част на имейла в полето, след това изберете вашия домейн от падащото меню. Натиснете “copy”, за да копирате имейл адреса в клипборда. Нов имейл ще пристигне на същата страница. Страницата постоянно се освежава и търси нови имейли. Тази услуга не се нуждае от пренасочване към истинския ви адрес или регистрация, затова е идеална за анонимни регистрации в други сайтове.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички