Знаехте ли, че можете да правите и тези 6 неща със смартфона си?


Знаехте ли, че можете да правите и тези 6 неща със смартфона си?
Снимка: Thinkstock/Guliver

5160

Смартфоните промениха изцяло не само начина ни на общуване, а цялото ни ежедневие. Не всички ние обаче използваме пълния им потенциал. От Tech Radar ни разкриват 6 страхотни неща, за които можем да използваме устройствата си. 

1. Идентифициране на непознати песни

Да, приложения като Shazam и SoundHound могат да правят това. Но знаете ли, че Google, Apple и Microsoft имат свои собствени инструменти за целта, които са вградили в мобилните си платформи? Тази функционалност може да бъде открита в съответните виртуални асистенти, така че може просто да попитате Google Now или Siri какво свири в момента или да докоснете иконата Music Search в Cortana.

2. Игрова конзола

Ако смартфонът ви поддържа MHL стандарта, може да го свържете към телевизора или към монитора на компютъра. Така ще получите много по-голямо удовлетворение от игрите.

3. Нивелир

Повечето смартфони имат акселерометър. Това е сензор, който се използва за идентифициране на ориентацията на устройството. Така вашата джаджа може да се използва като нивелир. Ако имате Android телефон, ще трябва да изтеглите нужното приложение, но ако имате телефон на Apple, който работи с iOS 7 или по-нова версия, функцията е вградена. За да я намерите, отворете приложението Compass.

4. Измерване на сърдечната честота

Искате да водите здравословен начин на живот? Няма да намерите по-добър помощник от смартфона си. Ако имате сравнително скорошен флагман на Samsung, като Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Note 4 или Samsung Galaxy S5, трябва само да заредите приложението S Health, да изберете Heart Rate и да позиционирате показалеца си над сензора до светкавицата на камерата на гърба на устройството. Но дори и да нямате тази функция вградена в смартфона си, може да изтеглите подходящо приложение.

5. Преминаване към следваща песен чрез бутона за промяна на силата на звука

Възможността да използваме смартфоните си като MP3 е чудесна. Знаехте ли обаче, че може да преминете към следващата песен с помощта на бутона за промяна на силата на звука? Ако имате Android устройство, ще имате нужда от безплатно приложение като Pocket Skip Track. За съжаление, при iOS устройства единственият начин да може да прескачате песни така е като разкодирате джаджата си, което крие определени рискове и не се препоръчва.

6. Да възстановите изтрити снимки

Понякога може по невнимание да изтрием снимки, които съхраняваме на нашия смартфон. В такъв случай, собствениците на iPhone трябва да отидат до секцията Albums на вграденото приложение Photos и да превъртят надолу до папката „Recently Deleted“, където се съхраняват всички изтрити снимки в срок от 30 дни.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички