3 ключови признака, че даден колега не заслужава доверието ви


3 ключови признака, че даден колега не заслужава доверието ви
Снимка: iStock/Guliver

4655

Между различните спорове за неприкосновеността на личния живот, спазването на бизнес етика и стресът на работното място, доверието в жестокия бизнес свят определено е най-ниско. Но се оказва, че картината е по-сложна.

Предизвикателството се крие в това, че разбирането на намеренията и мотивацията на даден колега може да бъде трудно. Особено, ако се занимавате с конкурентни индустрии, променящи се пазари или натиск за незабавни резултати, на кого наистина можете да се доверите? Със сигурност не и на човек, у когото виждате тези 3 черти.

1. Той говори за постижения, но никога за неуспехи

Тук става въпрос за прозрачност. Това означава, че човекът, с когото работите или пък искате да наемете, трябва да бъде честен относно потенциалните печалби и загуби. Скриването на лоши новини рядко е знак за стабилно лидерство.

2. Не работи добре в екип

Обикновено хората, на които не може да се има доверие, са „вълци единаци”. Те са свикнали да работят сами, не търсят помощ, но и не предлагат. Всъщност, наистина им е трудно да се приобщят към даден колектив, просто защото не им пука за никого.

3. Не признава грешките си

Знаем, че безгрешни хора няма, още по-малко в бизнеса. Ако имате колега, който би „потулил” дадена грешка или би я преписал на някой друг, то със сигурност този човек не заслужава доверие. И тук не става дума толкова за етика, колкото за установяване на последователен модел на отговорност за коригиране на допуснатите грешки и справяне с неочаквани проблеми.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички