3 неща, които никога да не казвате на интервю за работа

3 неща, които никога да не казвате на интервю за работа
Източник: iStock/Guliver

Предполагаме, че вече сте се подготвили за предстоящото си интервю и знаете точно какво да кажете. Знаете добре защо искате работата и колко много би помогнал предишният ви опит в сферата. Ето обаче кои са 3-те неща, които ви карат да изглеждате твърде отчаяни и настойчиви.

1. "Мечтата ми е да работя тук."

Ако интервюиращият ви попита защо искате да работите за компанията, измислете нещо по-съществено. Казвайки, че това е вашата "мечта", давате доста неясен и празен отговор. Вместо да се опитвате да убедите човека срещу вас, че обичате компанията, постарайте се да обясните какво точно харесвате в нея.

2. "Не мисля, че има какво да се подобри.”

Често интервюиращите питат какво мислите, че трябва да промени компанията, за да отговаря на дадени търсения – система, програма, култура и т.н. Вместо да се опитвате да впечатлите мениджъра, казвайки колко прекрасна и успешна е фирмата сега, кажете точно какво мислите, че трябва да се направи за подобрение. Всеки човек уважава градивната критика, но не всеки харесва подмазване.

3. "Много ми харесва вратовръзката/роклята/чантата Ви.”

Не влизайте в излишни разговори за „разведряване на атмосферата”, коментирайки външния вид на интервюиращия. Честно казано, надали на някой ще му пука дали одобрявате аутфита им. Те се интересуват от това какво можете да донесете на компанията.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.