3 неща, които са нормални на нова работа, и 3, които са "червени лампички"

3 неща, които са нормални на нова работа, и 3, които са червени лампички
Източник: iStock/Guliver

Започването на нова работа може да бъде стресиращо. Запознавате се с много хора, трябва да поемете доста информация и да впечатлите шефа. Така че е съвсем нормално в началото да се чувствате леко дебалансирани. Но е важно да различите дали това е просто фаза, която ще отмине, или пък мястото ви показва, че не е за вас.

Даваме ви примери с няколко неща, които са напълно нормални на нова работа, и няколко, заради които в главата ви трябва да светне червена предупредителна лампичка.

Нормално е: Да се чувствате изтощени. С твърде много неща трябва да свикнете, много трябва и да научите. Умората постепенно ще намалее.

7 ситуации, в които ТРЯБВА да излъжете шефа си

От малки са ни учили, че лъжата е нещо лошо, но в живота има определени ситуации, в които тя е оправдана.  Да...

Червена лампичка: Отивате на работа с неприятно чувство. А там постоянно си гледате часовника и очаквате с нетърпение края на работния ден. Това може да бъде разбираемо само през първата седмица, после е сигнал, че по някаква причина не се чувствате добре на тази работа.

Нормално е: Да не се сближите с колегите веднага. Иска се време това да стане, бъдете търпеливи.

Работата не ви спори? Направете тези 4 неща

Всички имаме дни, в които просто не успяваме да се съсредоточим и работата върви бавно и трудно. Изключително непри...

Червена лампичка: Никой не е склонен да ви помогне да се ориентирате. Нито шефът, нито колегите. Всеки има нужда от насоки и помощ в началото - ако не ви ги предоставят, нещо не е наред.

Нормално е: Да не знаете всичко. Различните работни места имат различни специфики. Дори да сте работили в същата сфера, пак ще ви трябва време да свикнете. Това не значи, че не сте добри професионалисти.

Червена лампичка: Карат ви да вършите съвсем различна работа от тази, за която сте наети. Може да е недоразумение или да сте били подведени. Поговорете с шефа си, но ако ситуацията не се променя, то това не е вашето място.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.