4 знаменитости, които са направили брилянтни инвестиции

4 знаменитости, които са направили брилянтни инвестиции
Източник: Getty Images/Guliver

В хаотичния свят на забавления и консуматорство, богатите звезди не винаги взимат най-добрите финансови решения. Има адски много истории за лошо управлявани пари - бързи автомобили, огромни имения, които не винаги запазват високата си стойност с годините. Ето защо финансовите мениджъри на холивудските знаменитости предприемат внимателни стъпки, за да насочат клиентите си към по-интелигентни бизнес инвестиции. И ето че някои известни имена са направили страхотен избор, пренасяйки инвестиционния си хъс на друго ниво.

Елън Деженерис

Голяма част от звездите взимат лоши решения, що се отнася до недвижимите имоти, защото се опитват да бъдат твърде ексцентрични в интериорните си решения. Едно огромно изключение е „кралицата на съвременната телевизия“. Елън Дедженерес се превърна в един от най-известните агенти и реноватори на къщи в Холивуд, макар съвсем да не е имала такива намерения. Със съпругата си, Порша де Роси, Елън е реновирала и препродала редица домове, някои от които с чиста печалба от 15 милиона долара.

Джордж Клуни

Трудно е да бъдеш в крак с всички колаборации между алкохолни марки и известни личности. Малко хора знаят, че актьорът създава Casamigos като текила, предназначена за приятелите му, но тя става истински хит и алкохолният гигант Diageo наскоро я откупи за около 1 милиард долара.

Джесика Алба

Майка на две малки дъщери, Джесика Алба стартира The honest company през 2012 г. като начин да продава екологично чисти кърпички, прах за пране и лосиони за тяло. За по-малко от десетилетие компанията й успя да нарасне многократко и да генерира стотици милиони годишни продажби, което доказва, че се е стремяла към нещо голямо.

Аштън Къчър

Той все още може да бъде познат на повечето хора като комедийния актьор от 80-те, но Аштън успя да се наложи като име в технологичната индустрия през последните години. Тримата с Гай Осейри, дългогодишния мениджър на Мадона, и милиардера Рон Бъркъп, превърнаха инвестиция от 30 милиона в бизнеси за 250 милиона долара, сред които Uber и Airbnb.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.