5 успели хора споделят най-добрите кариерни съвети, които са получавали

5 успели хора споделят най-добрите кариерни съвети, които са получавали
Източник: iStock/Guliver

Независимо дали сте намерили своето място в корпоративния свят, или тепърва започвате своята кариера, никога не вреди да получите съвет. Той може да дойде от семейство, колеги, мениджъри, ментори или книги и е добре, ако мислите за него като обратна връзка.

Добрият съвет е като подарък – можете да действате веднага, да бъдете вдъхновени да направите нещо или просто да го сложите в „задния си джоб”, докато стане време да го използвате. Някои успели хора споделят кои са най-добрите кариерни съвети, които някога са получавали.

1. „Правете нещо, което ви харесва”

Когато ви харесва това, което правите, вие сте по-ефективни. Толкова е просто. Когато се наслаждавате на хората, с които работите, и на това, което правите, времето просто минава без усилие.

- Том Мъри, бивш главен изпълнителен директор на Calvin Klein

2. „Бъдете любопитни и задавайте въпроси”

Без значение на какъв етап от кариерата си се намирате в момента, важно е никога да не спирате да учите. Бъдете любопитни и задавайте въпроси. Много хора са парализирани от страха да не изглеждат глупави или неквалифицирани за работата, но дори и най-успешните професионалисти постоянно задават въпроси.

- Сара Стодърд, старши специалист по връзки с обществеността в Glassdoor

3. „Кажете „да“ на страшните неща”

Кажете "да" на нещата, които мислите, че не можете да направите. Независимо дали става дума за кандидатстване за работа на по-високо ниво, поемане на нова задача или усвояване на ново умение, бъдете отворени за всяка възможност.

- Бри Рейнолдс, старши кариерен специалист във FlexJobs

4. „Бъдете отборен играч”

Бъдете отборен играч, но се уверете, че не винаги сте този, който върши офисната „домакинска работа“ - планиране на фирмения тийм билдинг или коледно парти. Поддържайте честни взаимоотношения с колегите, клиентите и себе си, бъдете преднамерени и изграждайте взаимоотношения.

- Ерика Кесуин, кариерен експерт и автор на книги

5. „Излезте от зоната на комфорт”

Не се страхувайте да опитвате нови неща, защото това е процесът, през който трябва да преминете, за да се научите и да растете.

- Мишел Армър, директор на HR операциите в CareerBuilder

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.