Защо се влюбваме в колегите си?

Защо се влюбваме в колегите си?
Източник: iStock/Guliver

Връзките с колеги са често срещани и това не е учудващо. Ако работите от 9 до 18 ч. в офис, то вероятно прекарвате много повече време с хората там, отколкото с приятелите или дори половинките си.

Проучвания в САЩ са показали, че 22% от хората са срещнали партньора си на работа. 13 на сто са се запознали с него/нея онлайн, 18% - чрез приятели, а 10 на сто в заведение.

"Повечето хора прекарват около 1680 часа на година на работното си място и съответно са повече време с колегите си, отколкото с всеки друг. Освен това е логично да имат общи интереси с тях. А и съвместната работа дава възможност за взаимно опознаване. Виждаме как някой реагира на проблемите, как се държи под напрежение и т.н.", обяснява Дейвид Брюдо, създател на приложение за психологическа помощ, пред Business Insider. 

Представителите на тези 10 професии изневеряват най-често

Причините за една изневяра могат да са различни, както са различни и самите изневери - от моментна слабост до продъ...

Много работодатели забраняват връзките на работното място. Това обаче не спира служители, по-скоро ги кара да пазят отношенията си в тайна. 76% от анкетирани в проучване хора заявяват, че не биха разкрили връзката си с колега. 

От една страна са опасенията, че такава връзка може да навреди на кариерата на двамата. Има обаче и други рискове. Ако нещата не се получат, това може да доведе до напрегната атмосфера на работа. На 60% от служители споделят също, че се притесняват и от евентуални клюки по техен адрес.

Ако на работа често ви се случват тези 4 неща, имате нужда от повече сън

Системното недоспиване може да доведе до много здравословни проблеми - както физически, така и психически. Понякога...

Ако искате да имате връзка с ваш колега, обмислете добре вероятните последици. И поставете някакви граници - личните отношения не бива да се демонстрират на работното място, а извън работно време не бива да се говори постоянно за офиса. Само така ще чувствате, че имате пълноценно обвързване.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.