Цецка Цачева е поискала проверка на имота си


Цецка Цачева е поискала проверка на имота си
Снимка: БГНЕС

3714

Поисках КПКОНПИ и главния прокурор да извършат проверки за придобития от мен имот на ул. "Юрий Гагарин". Това каза пред журналисти министърът на правосъдието Цецка Цачева, предаде "Фокус".

"Искам да информирам, че тази сутрин с нарочно писмено волеизявление от моя страна съм сезирала председателя на КПКОНПИ, както и главния прокурор за категоричното ми желание да бъдат извършени проверки за придобития от мен имот на ул. "Юрий Гагарин". Като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, и установено има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения", заяви Цачева и изрази готовност да сътрудничи на проверките.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", каза още тя и посочи, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема. "Цената е за имот в груб строеж. И в нотариалния акт това, което е записано, е цена на имот в груб строеж", обясни Цачева.

За съмнителна покупка на недвижими имоти от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов сигнализираха от Антикорупционния фонд. Ден преди това бе съобщено за изгодна покупка на имот и от страна на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

След твърденията на министър Цачева за “спекулативна информация на Антикорупционния фонд” за цената на придобиване на нейния имот от фирма “Артекс”, както и че има направени плащания по предварителен договор от 2017 година (както и ангажименти за последващи такива, които променят крайната цена), организацията публикува нотариалните актове и за двете сделки - на министър Цачева и депутата Рашидов.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички