Червеното е основният цвят за БФБ в началото на новата седмица


Червеното е основният цвят за БФБ в началото на новата седмица
Снимка: Thinkstock

1477

Българска фондова борса стартира новата седмица оцветена в червено като основните измерители на родния пазар записаха понижения в рамките на шест десети от процента.

Активността на инвеститорите през деня остана ниска, като общият оборот достигна 805 хил. лева. Почти половината от тази сума, обаче, бе реализирана от няколко големи прехвърляния на акции на Индустриален Капитал Холдинг в края на сесията, като цената на един дял от дружеството се понижава с 3.1% до 3.85 лева.

По-значима търговия отбелязваме и по позицията на инвеститора в земеделска земя Адванс Терафонд АДСИЦ, чиято пазарна оценка се понижава с 0.98%. Спадове от съответно 1.34% и 2.72% отбелязват и емисиите на Химимпорт и Първа инвестиционна банка.

В сегмента за компенсаторни инструменти днес нямаше сключени сделки, след като през последните две търговски сесии се прехвърлиха голямо количество бонове за земеделска земя, които за последно се разменяха на ниво от 50 стотинки за един брой.

На международните борси преобладаваха положителните настроения и европейските пазари нараснаха за трети пореден ден до нов 7-годишен връх. Китайският фондов пазар, обаче, днес записа най-големия си спад от шест години насам в следствие на нови регулаторни мерки върху финансовия сектор в страната.

www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички