Ниска търговска активност и почти без промяна на БФБ


Ниска търговска активност и почти без промяна на БФБ
Снимка: Thinkstock

1480

Европейските капиталови пазари отстъпват за втори пореден ден в очакване на края на заседанието на Федералния резерв на САЩ. Подобни резултати регистрират и акциите на Уолстрийт, тъй като очакванията на инвеститорите са за по-конкретна информация относно вдигането на лихвите на Централната банка на най-голямата икономика в света.

Българската фондова борса и днес не регистрира особени изменения, като индексът на сините чипове остана на практика без промяна на ниво от 498.66 пункта, а останалите индекси отчетоха слаби понижения в рамките на две десети от процента.

Търговската активност днес отново не бе особено висока и достигнатия оборот бе 552 хил. лева. На чело на търговията застава инвеститора в земеделска земя Адванс Терафонд АДСИЦ, който през последния месец е във фокуса на вниманието на инвеститорите, а днес пазарната оценка на дружеството леко отстъпва с половин процент до 2.507 лева за брой ценна книга.

По-сериозен спад от 9.08% отчитат акциите на Проучване и добив на нефт и газ, а с около 2-3% поевтиняват емисиите на Холдинг Варна, Централна кооперативна банка и Синергон Холдинг.

В сегмента за компенсаторни инструменти висока активност наблюдавахме при търговията с боновете за земеделска земя, които днес поскъпнаха до цена от 59 стотинки за лев номинал. В същото време компенсаторните записи леко отстъпиха до ниво от 42 стотинки за брой.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички