Оборот от 2,5 млн. лв. и разнопосочни индекси на БФБ


Оборот от 2,5 млн. лв. и разнопосочни индекси на БФБ
Снимка: Thinkstock

1536

Индексите на Българска фондова борса (БФБ) завършиха с разнопосочни изменения в рамките на три десети от процента. Общият борсов оборот достигна 2,5 млн. лева, като 1,80 млн. лева от тази сума се дължи на множество дребни и няколко пакетни прехвърляния при книжата на ”Адвенс терафонд”АДСИЦ.

В края на сесията инвеститора в недвижими имоти отстъпи с 0,40% от пазарната си оценка, затваряйки на ниво от 2,50 лева за брой ценна книга.

При по-скромни изтъргувани обеми до 45 хил. лева със загуби до 2% се разписаха емисиите на ”Трейс груп холд”, ”Холдинг нов век”, ”Химимпот”, а позицията на ”Зърнени храни България” отчете понижение от 7,69% до цена за последна сделка от 0,36 лева за една ценна книга.

В положителния сектор с ръстове до 2% се наредиха ”Етропал”, ”Софарма”, ”София комерс-залижни къщи” и други, а книжата на ”Актив пропъртис” АДСИЦ добавиха 5,56% към пазарната си стойност до 0,32 лева цена на затваряне.

На сегмент компенсаторни инструменти и трите емисии завършиха с понижение, като компенсаторните записи отстъпиха до цена от 39 стотинки за брой, а земеделските бонове приключиха на ниво от 62 стотинки за лев номинал.

Силен оптимизъм наблюдаваме през целия ден на световните капиталови пазари. Добрите икономически новини идващи от Китай повишиха азиатските индекси. Щатските акции също отбелязват напредък на фона на данните за ръст продажбите на дребно през месец май, а инвеститорите на стария континент възлагат сериозни надежди за скорошното разплитане на финансовата примка в която се намира южната ни съседка.

ttp://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички