Отрицателни индекси и слаб интерес отчете родният капиталов пазар


Отрицателни индекси и слаб интерес отчете родният капиталов пазар
Снимка: Thinkstock

2116

Слаба активност регистрирахме на българския капиталов пазар в днешния ден. Основните индекси заеха отрицателния сектор с понижения до три десети от процента, а общият изтъргуван обем в края на деня едва достигна половин милион лева.

В основата с пакетни прехвърляния застанаха емисиите на ”Република холдинг”АД, чиито книжа понижиха пазарната си оценка с 7,41% до 2,50 лева за една ценна книга и ”Монбат”АД, които добавиха близо един процент към борсовата си стойност до ниво от 8,29 лева за брой акция.

С изтъргувани обеми до 20 хил. лева в отрицателния сектор с понижения до процент и половина се настаниха ”Фонд за недвижими имоти България”АД, ”Адванс терафонд” АДСИЦ, ”Софарма имоти”АДСИЦ, ”Химимпорт”АД и други. Сред малкото печеливши наблюдавахме емисиите на ЦКБ с ръст от 1,69% до 1,02 цена за една акция и ”Холдинг Света София” АД с поскъпване от 0,82% до 3,68 лева цена за последна сделка.

На компенсаторният сегмент земеделските бонове регистрираха една сделка на цена от 61 стотинки за брой, а компенсаторните записи отстъпиха от пазарните си нива с 3,33% до 43,50 стотинки за лев номинал.

На фона на предстоящата среща на финансовите министри от еврозоната и безрезултатните преговори с южната ни съседка световните капиталови пазари отново са обагрени в червено.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички