Положителен завършек на днешната сесия на БФБ


Положителен завършек на днешната сесия на БФБ
Снимка: Getty Images

1772

За трети пореден ден книжата на европейския пазар завършват деня на отрицателна територия. Кредиторите на Гърция и нейните управляващи продължават, станалия вече фундаментален дебата относно дълговата криза в страната.

Втората сесия за седмицата на родния капиталов пазар завърши с повишение на основаните индекси, като с най-сериозен ръст от 0,64% се разписа индексът на сините чипове SOFIX, а следящите дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT отстъпи с 0,92 от стойността си.

Оборотът в края на деня надхвърли малко над 900 хил. лева, като на челно място със сумата от 580 хил. лева застана емисията на ”Първа инвестиционна банка” АД, чиято пазарна цена остана без промяна на ниво от 2,50 лева за брой ценна книга.

”Фонд за недвижими имоти България”АДСИЦ се наредиха следващи по обем. Общата стойност на сключените сделки достигна 115 хил. лева, а цената на една акция се смъкна до ниво от 0,45 лева за брой, което се равнява на дневно понижение от 3,62%.

В положителния сектор застана емисията на ”Химимпорт”АД, чиито книжа добавиха 4,98% към борсовата си стойност до 1,66 лева цена на затваряне, а с ръстове до процент и половина се разписаха ”Монбат”АД, ”Зърнени храни”АД и ЦКБ.

На пазара за компенсаторни инструменти земеделските бонове се понижиха до 62,5 стотинки за лев номинал, компенсаторните записи поскъпнаха до 39 стотинки за брой, докато жилищните не регистрираха инвеститорски интерес.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички