Преди празниците - мизерен оборот на БФБ


Преди празниците - мизерен оборот на БФБ
Снимка: Thinkstock

1729

Слаб се оказа пазарният ентусиазъм на родните борсови играчи в последния ден преди великденските празници. Общият изтъргуван обем в края на сесията едва достигна 360 хил. лева, а пазарните измерители застанаха в отрицателния сектор с понижения до половин процент, като изключение направи единствено индексът на дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT, който добави 0,30% към стойността си до 96 пункта.

На челно място по оборот със сумата от 60 хил. лева застана търгуваното на алтернативен пазар дружество ”Корадо-България”АД. Производителят на отоплителна техника добави 5,26% към борсовата си стойност и приключи на нива от 2,90 лева за брой ценна книга. С ръст от 7,49% до 1,205 лева за брой се разписа и позицията на ”Доверие обединен холдинг”АД, а общият изтъргуван обем в края на сесията достигна 27,50 хил. лева. При по-скромен оборот впечатление направи интересът към книжата на ”Златен лев холдинг”АД, които добавиха 14,36% към пазарната си капитализация, достигайки до 1,33 лева за една акция. В отрицателният сектор с понижения до процент и половина се наредиха емисиите на ПИБ, ”Еврохолд България”АД, привилегированите книжа на ”Химимпорт”АД и други.

На пазара за компенсаторни инструменти, при сравнително нисък интерес, земеделските бонове и компенсаторните записи леко се понижиха съответно до 61 и 40 стотинки за лев номинал.

В международен план решението на ФЕД на САЩ да запази основният лихвен процент подейства оптимистично на световните пазари, а допълнителен стимул за европейските акции внесоха силните данни за индустриалното производство в Германия, както и добрите резултати идващи от автомобилния сектор в региона.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички