4 правила за повече здраве и продуктивност


4 правила за повече здраве и продуктивност
Снимка: Thinkstock/Guliver

3729

Стрес, напрежение, хиляди задължения - нищо чудно, че в съвременното ежедневие много от нас пропускат профилактичния преглед при личния лекар. Здравето обаче е нещото, което никога не бива да пренебрегваме, а то е пряко свързано и с продуктивността ни. Даваме ви няколко предложения за неща, които да правите всеки ден с цел да сте тонизирани и работоспособни.

1. Пийте вода с лимон. Ако изстискате половин свеж лимон в чаша вода, ще помогнете на черния си дроб да обменя ненужните вещества по-ефективно. Така ще намалите проблемите с храносмилането, подуването на стомаха и болките в тялото. Освен това лимонът има пробуждащ вкус, който кара човека да усети себе си по-енергичен и буден.

2. Осигурете си удобен стол. Лошата позиция в седнало положение спира кръвообращението. Тя води до болки в гърба, горната част на врата и раменете, които пък от своя страна предизвикват главоболие и лоша концентрация. Затова, по-добре сменете неудобния си стол с ергономичен. Инвестицията си заслужава.

3. Закусвайте с богати на протеини храни. Протеините държат кръвната ни захар на стабилни нива и възспират резките качвания и спадове на инсулина, които възникват от консумацията само на въглехидрати. Ето защо можете да смените традиционните кафе и кифла с протеинови закуски като сурови бадеми, плодове, зеленчуци, кисело мляко, хумус. Избягвайте захарните изделия, за да си осигурите оптимален умствен тонус през целия ден.

5. Правете упражнения дори когато сте седнали пред компютъра. Ако се протегнете няколко пъти, както сте зад бюрото, ще позволите на свежия въздух да достигне до мозъка ви и ще намалите болките си във врата и напрежението в раменете, които водят до главоболие. Ето едно подходящо упражнение: С изправен гръб повдигнете лакътя на дясната си ръка и докоснете с длан задната част на главата си в областта зад лявото ухо. Брадичката ви трябва да докосне дясното рамо. Останете в тази поза в продължение на 30 секунди. Повторете същото с лявата си ръка. Така ще опънете мускулите в задната част на главата си, които типично са схванати и пораждат мигрена и напрежение в областта на главата.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички