8 трика, чрез които да харчите по-малко в супермаркета


8 трика, чрез които да харчите по-малко в супермаркета
Снимка: Thinkstock/Guliver

3782

Често ли ви се случва да излезете от кварталния супермаркет с далеч по-леко портмоне от предвиденото? Предлагаме ви няколко трика на психологическа основа, които ще ви помогнат да харчите по-малко в магазина.

Когато нямате намерение да купувате много неща, не взимайте количка, а предпочетете кошница. Иначе на подсъзнателно ниво може да се изкушите да напълните количката, в която имат повече място.

Някои хора обичат да се разхождат из супермаркета, като твърдят, че това им действа успокояващо. Колкото повече обаче стоим там, толкова по-голяма е вероятността да купим нещо, което не ни трябва в действителност. Така че се постарайте да ограничите времето.

Не пазарувайте през уикендите. Тогава в магазините има повече хора, а подсъзнателно ние сме склонни да се сравняваме с другите и да вземем повече неща, за да е и нашата количка/кошница толкова пълна, колкото на човека Х.

Правете си предварителни списъци с покупки и се придържайте строго към тях.

Секциите с млечни продукти и яйца често са в дъното на магазина, тъй като търговците разчитат на това, че взимаме тези продукти последни и за да стигнем до тях, минаваме пак покрай други стелажи и може да се присетим да грабнем още нещо. Избегнете това изкушение, като сложите първо тези продукти в кошницата.

Когато ви е възможно, не пазарувайте с децата си. Със сигурност ще ви се примолят да им купите нещо и ще ви е трудно да откажете.

Искате да си спестите време в кухнята, като купите нещо от топлата витрина? Имайте предвид, че супермаркетите често използват продукти с изтичащ срок на годност, за да приготвят тези ястия, а и им слагат леко завишени цени.

Използвайте времето, докато чакате на опашка на касата, да прегледате още веднъж продуктите, които сте взели и да помислите дали всички наистина са ви необходими.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички