4 признака, че е време да напуснете работа


4 признака, че е време да напуснете работа
Снимка: Thinkstock / Guliver

4926

Всички имат трудни периоди в службата. Ако обаче от дълго време се чувствате потиснати и неудовлетворени, може би сте достигнали повратна точка. Може би дори е време за промяна. Но напускането на работа във времена, в които намирането на друга не е никак лесно, трябва добре да се обмисля. Представяме ви четири признака, по които да познаете, че този момент е дошъл:

1. Ходите на работа с неудоволствие.

Това е нещо повече от омраза към понеделниците. Ако всеки ден отивате на работа с нежелание, значи определено нещо не е наред. Опитайте се да установите причината за това и да определите дали тя може да бъде премахната – например неприятен колега, лош шеф и други. Ако нищо не зависи от вас, тогава е време да спрете да се измъчвате и да подадете молбата си за напускане.

2. Работата е обсебила живота ви.

Работата не е всичко. Един добре балансиран живот включва еднакво внимание към всички области - семейството и приятелите, към учене, пътувания, хобита и грижи за самия вас. Като главен изпълнителен директор на собствените си лични дела, вашата най-голяма отговорност е да разпределите времето и енергията си по начин, който е в съответствие с вашите мечти, а не просто със заплатата ви. Ако работата ви вреди на вашето здраве, брак, взаимоотношения, лично пространство или емоционално благополучие, тогава тя не си заслужава.

3. Не ви повишават.

Личното израстване не се постига на места, на които сте обградени с комфорт и лекота. Това се случва, когато се приемат предизвикателствата, които ви тласкат извън зоната ви на комфорт. Дори ако имате прилична работа, а колегите ви са големи приятели, ако сте в застой, значи е време да продължите напред. Може да сте надраснали вашата позиция, а не съществува възможност за развитие, или пък просто да сте готови за промяна. Каквато и да е причината, не позволявайте инерцията да ви спре от движение напред.

4. Мечтите са в миналото.

Хората, които вярват в целите на тяхната работа, са по-производителни и в крайна сметка се радват на по-успешна кариера, отколкото тези, които са мотивирани само от пари. Вече не вярвате в компанията, в която работите? Смятате ли вашата работа за безсмислена? Дори и ако заемате мечтаната позиция с висока заплата, ако сърцето не е в работата ви, тогава парите ще се превърнат в много тежки златни белезници.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички