МОСВ планира закупуване на два елктромобила на стойност 135 хиляди лева


МОСВ планира закупуване на два елктромобила на стойност 135 хиляди лева
Снимка: Getty Images/Guliver

2650

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще отдели 135 хиляди лв. за закупуване на два електромобила. Това научаваме от обществена поръчка, публикувана в сайта на Агенцията по обществени поръчки (АОП).

От там става ясно намерението на МОСВ да закупи един електрически и един хибриден автомобил, които да заменят сегашните возила на ведомството. "В резултат на възложената поръчка стари и амортизирани автомобили ще бъдат подменени с нови такива, чиито двигатели позволяват експлоатацията им в съответствие с екологичните изисквания и стандарти при повишен икономически ефект", пише в заданието.

Преди по-малко от месец ресорният министър Ивелина Василева коментира по темата, че ползите от замяна на старите автомобили с нови електрически ще са видими веднага – нулеви вредни емисии, по-малко замърсяване и по-малко шум.

В заданието са описани конкретните изисквания към автомобилите, които са почти сходни и за електрическия и за хибридния. Правят впечатление желателните изисквания за наличие на климатична система и електронно управлявани странични стъкла и огледала.

Ведомството държи електрическият автомобил да бъде доставен с извършена предпродажбена подготовка, зареден с всички необходими за експлоатацията му течности и материали, с необходимите за регистрацията документи, гаранционна и сервизна книжка, както и инструкция за експлоатация на български език, с обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител и светлоотразителна жилетка.

Крайният срок за подаване на предложение изтича днес, 12 юли, в 17 часа.

 

 

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички