Плевнелиев: България става регионален център за иновации


Плевнелиев: България става регионален център за иновации
Снимка: БГНЕС

4519

България се модернизира и предоставя все по-добри условия за бизнеса и за чуждестранните инвеститори. Страната ни вече се позиционира като регионален център за иновации, комуникационни и информационни технологии, както и в автомобилния сектор, който е една от индустриите на бъдещето. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в София новия инженерен център на компанията „Вистеон Електроникс България“.

Компанията е световен лидер в проектирането и производството на електронни компоненти и оборудване за автомобили от световни марки, сред които са BMW, Ford, Renault/Nissan, Mazda, GM, VW, Daimler, Honda.

„Световният гигант „Вистеон“ избра да инвестира в България и с новия развоен център сърцето на дейността на компанията и идеите за бъдещето вече се раждат в България. Вашият успех е и наш успех“, обърна се президентът към ръководството и служителите на компанията, която в момента работи по над 30 проекта – нови разработки, които трасират бъдещето на автомобилния сектор.

През последните четири години автомобилният клъстер в България е създал повече от 20 хиляди работни места и над 30 предприятия, сред които са и много стратегически инвеститори, отбеляза държавният глава.

В Техническия център „Вистеон Електроникс България“ работят повече от 680 служители, специалисти в областта на софтуера, хардуера и механиката. „Вистеон България“ е вторият по големина развоен център на компанията, като в следващите години компанията планира да увеличи и броя на служителите си у нас до над 1000 души.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички