Русия влива 25 млрд.рубли в автомобилната си промишленост


Русия влива 25 млрд.рубли в автомобилната си промишленост
Снимка: Getty Images / Guliver

2276

Правителството на Русия ще отдели допълнително 25 милиарда рубли за подкрепа на руската автомобилна промишленост. Това заяви министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев.

"Министерството на промишленоста и търговията е подготвило предложения за допълнителна подкрепа на отрасъла за приблизително 25 милиарда рубли. Тази идея се поддържа изцяло от мен", заяви Медведев. ЭТой добави, че средствата ще бъдат похарчени за субсидиране на автокредитите, лизинга и за закупуване на произведени в Русия търговски и товарни автомобили от федералните структури, съобщава auto-press.net.

За два месеца от началото на годината руският автомобилен пазар падна с 32,1 процента. Във връзка с това концернът General Motors реши да изкара от страната марката си Opel и да намали присъствието на моделите си Chevrolet.

Според министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров, благодарение на новите мерки за подкрепа на автопазара в Русия през тази година спадът му ще се намали до само 24 процента, а не до прогнозируемите 50 процента. Той отбеляза, че субсидирането ще се осигурява само за автомобили, цената на които не надхвърля 700 000 рубли.

По-рано Медведев удължи програмата за утилизация на стари автомобили до края на 2015-а година. По думите на Медведев, тази мярка за подкрепа на автомобилния отрасъл "вече два пъти е доказала своята ефективност". Независимо от това министърът пък призна, че през тази година програмата "не върви със този темп", както се предполагаше отначало.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички