Близо 1000 жалби срещу "Топлофикация" постъпили при омбудсмана за година


Близо 1000 жалби срещу "Топлофикация" постъпили при омбудсмана за година
Снимка: Thinkstock

2787

През декември 2016 г. има 18% по-високо увеличение на потреблението на парното в София спрямо същия период на миналата година. Това обаче според представителя на Топлофикация - София инж. Боян Паунов не означава с 18% повишаване на крайните сметки. От 36 години насам този януари е най-студеният месец, каза той.

Не бих казал, че ще има шокови изравнителни сметки сред приключването на изравнителния период благодарение на коефициент, който ще обере луфта в сметките, стана ясно от думите на Паунов.

Преди всичко една сграда, която е предвидена да бъде централизирано топлоснабдена, когато се проектира отоплението се има предвид, че всички имоти ще бъдат покрити. И в Европа има такса сградна инсталация и там също се плаща, обясни инж. Паунов.

Топлофикация е на прицела на националния омбuдстман още от встъпването ми в длъжност, заяви националния омбудсман Мая Манолова пред bTV. Само 1000 жалби има от миналата година към услугата топлоснабдяване и голяма част от тях са свързани с това хората да не могат да се откажат от ползването на парно. Затова се обърнах към Върховния касационен съд с едно искане за тълкувателно решение. Сега реално има хора, които плащат 60-70 лв. за за парно, а те не го ползват, стана ясно от думите на Манолова.

Юрисконсултските услуги

Това е една битка, която проведохме заедно с гражданите и гражданските организации и която се увенча с успех. По внесен от мен законопроект беше приета промяна в гражданско-процесуалния кодекс, уточни омбудсмана.

Моето искане е за пълното отпадане на юрисконсултските възнаграждения, коментира още Манолова. Тя уточни, че са се преборили заедно с гражданите поне за шест пъти намаляне на юрисконсултските възнаграждания.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички