Борисов обсъди енергийната сигурност на среща с конгресмени от САЩ


Борисов обсъди енергийната сигурност на среща с конгресмени от САЩ
Снимка: Министерски съвет

1916

Доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и ползите от провеждането на съвместни учения в тази сфера бяха част от темите, които министър-председателят Бойко Борисов обсъди по време на срещата си с делегация от Конгреса на САЩ.

Енергийната сигурност също беше сред дискутираните теми по време на разговора. Акцент беше поставен върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център „Балкан“, както и проучването за енергийни ресурси в Черно море.

В Министерския съвет премиерът разговаря с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски, които са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа, съобщиха от правителствената пресслужба. Конгресмените подчертаха значението на стабилността и сигурността в региона, както и на сътрудничеството по тези теми.

Обсъдени бяха и основни макроикономически показатели на България. Премиерът Борисов отбеляза, че икономическият растеж се ускорява до 3,9% през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година. Същевременно, по данни на Евростат безработицата в страната е под 6 на сто. Като добър знак министър-председателят посочи също, че все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Борисов обърна внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.

Засегната беше и културната тема във връзка с провеждането на инициативата „Европейска столица на културата 2019“ в България.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички