Цените на газа трябваше да са осезаемо по-ниски, смята Трайчо Трайков


Цените на газа трябваше да са осезаемо по-ниски, смята Трайчо Трайков
Снимка: БГНЕС

2549

Трябваше да има осезаемо намаление на цените на газа. Страната ни трябваше да постъпи като Литва, която предложи напасването на цените към западно-европейските равнища на цените, което да става автоматично, а не чрез преговори. Сами си затворихме пътя. Група експерти изготвихме своя позиция, която сме внесли в ЕС, изпратили сме я на министър Петкова и на президента. Това заяви бившият енергиен министър Трайчо Трайков в коментар по казуса "Газпром" в ефира на bTV.

Според Трайков "приватизацията като инструмент за промяна на собствеността свърши своята работа отдавна. Няма какво толкова да се приватизира повече, второ вратата не е затворена защото НС може да се решава да се продава. Само преди 2-3 месеца се продаваха обособени части от предприятия от забранителния списък. Щом нещо е в забранителния списък логиката е, че това се отнася до всички негови части, а не все едно – една жена е сгодена за някого, но ръката ѝ може да се даде на друг…". Говорителят на "Нова република" направи коментара с оглед заявката изрично, чрез закон, да бъде забранена приватизацията, освен ако няма предложение на Министерския съвет, което е одобрено от Народното събрание.

Помолен да коментира третия кабинет на Бойко Борисов Трайков заяви: "Няма да се правя на професор Вучков, смятам че правителството излъчи всяко основание да покаже какво може и за това преждевременни коментари ще са излишни – чудни неща стават в българската политика. Човек колкото и да си е мислил никога нямало да му хрумне, че шефът на Агенцията на приватизацията ще е от „Атака“.

Според Трайков „ако става дума за политически приоритети има много какво да се иска от първоначалните заявления."

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички