Фандъкова: Проблемите с топлата вода в столични квартали са заради аварии през зимата


Фандъкова: Проблемите с топлата вода в столични квартали са заради аварии през зимата
Снимка: БГНЕС

2761

По принцип всичко е възможно, но за целта трябват огромни инвестиции. Така кметът на София Йорданка Фандъкова отговори на въпрос възможно ли е при ремонти на „Топлофикацията” да има резервен вариант и услугата да не бъде прекъсвана.

Фандъкова се оправда за проблемите с топлата вода в няколко квартала в столицата заради ремонтите сега с авариите през зимата и по-точно на магистрален тръбопровод с дължина 35 километра, който задължително трябва да бъде поправен. За много малко абонати има възможност и се прави превключване от ТЕЦ „Изток” към ТЕЦ „София”, уточни кметицата пред Нова телевизия.

Столичният кмет взе отношение и относно протестите за ситуацията в детските градини в София и по-точно случаи на словесен тормоз от страна на възпитатели. В образованието няма рецепта, подчерта Фандъкова, според която е нужен непрекъснат диалог. Тя обяви, че част от предложенията на протестиращите майки са приети, но не уточни кои точно са тези приети предложения. Имаме една детска ясла, в която има видеонаблюдение вътре, каза Фандъкова. Трябва да въведем новите технологии, които да са в полза на образователния процес, подчерта тя. Фандъкова се обяви „за” видеонаблюдение, но не и до него да има свободен достъп, като посочи, че всяко детско заведение трябва да реши какво да се случи, включително с участието на родителите.

Според Фандъкова вече имало пари да се назначават помощник-възпитатели, но бюджетът бил ограничен т.е. директорите на детските градини трябва да лавират и да имат приоритети какви кадри да търсят на първо място – дали възпитатели, дали психолози, дали логопеди. Решението е централизирано увеличение на парите за образование, смята кметицата.

По принцип няма нищо лошо да се строят високи сгради, но зависи къде. В закона обаче има вратички, които се използват при забрана за строеж и се плащат неустойки. Затова предлагаме ограничение за височината на строежите в историческия център на София, обясни Фандъкова относно мераците да се строят много високи сгради в столицата. Тя коментира темата и от гледна точка на т.нар. Царски конюшни, където стана ясно, че опитът за продажба е бил заради желание да се достроят 12 етажа.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички