Интерконекторът с Румъния трябва да е готов до 3 месеца


Интерконекторът с Румъния трябва да е готов до 3 месеца
Снимка: БГНЕС

2415

С румънския ми колега Дачиан Чолош ще наблюдаваме процеса по изграждане на газовия интерконектор, който трябва да е готов до 3 месеца. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на Румъния Дачиан Чолош, предаде "Фокус".

"Що се касае до интерконектора, искам да благодаря на колегата Чолош, тъй като знаете години наред имаше многократно спънки, не знам защо, как и от кой, не е и важно. Преди 2 дни в Букурещ подписахме договора за интерконектора с Румъния", припомни премиерът Борисов. "Срокът е до два и половина - три месеца да бъде готов за експлоатация", допълни той. Борисов уточни, че той и румънският му колега са поели ангажимент и двамата наблюдават процеса.

"Разбира се, като членове на НАТО можем да провеждаме и съвместни учения на територията на Черно море, да правим така, че нашите военни да имат максимално сближени и тактически военни учения. В тази посока мисля, че сме добре. Продължаваме срещите, които провеждахме преди с предшественика на Дачиан Чолош - колегата му Вучич", допълни Борисов.

"Сега на нас ни е ред - би могло август или септември да проведем и съвместното правителствено заседание в България. Помните последното беше в Крайова", коментира премиерът. По думите му, са обсъдени и много други европейски и натовски теми, както и такива, свързани с региона и проблемите, които двете държави имат. "Но мисля, че с приятелска Румъния имаме много честни, дълги и близки отношения", каза още Бойко Борисов.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички