Какво трябва да знаете, ако "Топлофикация" има да ви връща пари


Какво трябва да знаете, ако "Топлофикация" има да ви връща пари
Снимка: Thinkstock

6832

"Топлофикация София" вече връща надвнесени суми на свои клиенти. Изравнителните сметки са достъпни на сайта на институцията, в касите и в касите и в информационните системи за безкасово разплащане, съобщават от дружеството.

Какво трябва да знаят столичаните, които имат суми за получаване и тези, които не са осигурили достъп до дома си за отчет:

Столичаните, които имат суми за получаване от изравнителните сметки за парно и топла вода, могат да избират измежду няколко варианта за връщане - по банков път, да получат парите си на каса на "Топлофикация София" или да оставят сумата за покриване на следваща сметка.

От дружеството напомнят, че се възстановяват суми само клиентите без просрочени неплатени сметки. Сумите се възстановяват срещу документ за самоличност само на титуляра на партидата или на лице, представило пълномощно за конкретния случай.

Клиентите, които все още не са осигурили достъп на топлинните счетоводители до домовете си, трябва да си резервират допълнителна дата за отчет и проверка на уредите не по-късно от 1 октомври.

След тази дата те няма да имат повече възможност да поискат преизчисление на сметките си.

Имотът трябва да бъде посетен от представител на фирмата за дялово разпределение дори и в него да не се използва топлинна енергия или да е имало занулена консумация на отопление или топла вода за изминалия сезон.

При неосигурен достъп ще бъдат начислени сметки на максимална мощност на отоплителните тела. При неотчетен или неизправен водомер за топла вода се начислява количество от 280 л вода на човек на ден.

От дружеството припомнят още, че при преизчисление на една изравнителна сметка, тези на останалите живущи в сградата ще претърпят корекции.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички