Манолова получила 302 жалби срещу "Топлофикация" - София


Манолова получила 302 жалби срещу "Топлофикация" - София
Снимка: БГНЕС

2817

Откакто съм омбудсман до днес 302 жалби са отправени от гражданите към мен във връзка с проблемите, които им създава "Топлофикация" - София. Това каза националният омбудсман Мая Манолова по време на отворена тематична приемна по проблемите на гражданите с "Топлофикация", предаде "Фокус".

"Няма никакво съмнение, че това е първият монополист, при който отношенията с гражданите трябва да бъдат поставени под контрол", заяви Манолова.

По думите ѝ гражданите на първо място се оплакват от високите сметки за парно и от това, че дори когато са се отказали от парното, им се начислява такса "Сградна инсталация".

"Има оплаквания и от неясните фактури. Аз така и не можах да срещна български гражданин, който да може да разчете фактурата, която "Топлофикация" му праща", коментира омбудсманът.

"Друг сериозен проблем са принудителните събирания, които "Топлофикация" предприема срещу своите абонати, често без предварително да ги информира", каза още Манолова и допълни, че има случай, когато клиентите даже не знаят, че дължат крупни суми, които като се натоварят с различни такси дългът нараства в пъти.

"Няма как да не отбележа и проблемите с топлинните счетоводители, с фирмите, които разпределят задълженията на гражданите в една етажна собственост", посочи тя.

Според Манолова причините за тези проблеми са нормативни, в Закона за енергетиката, в общите условия, както и в резултат на лошото управление на дружеството.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички