Петролната и газова асоциация: Феноменът "Марешки" е проблем на държавата


Петролната и газова асоциация: Феноменът "Марешки" е проблем на държавата
Снимка: БГНЕС

2559

Категорично настояваме държавата да отговори пред българското общество – защитила ли е своя интерес и кои са държавните органи, извършили проверка и излезли с окончателни актове за дейността на г-н Марешки в бизнеса с горива? Това е един от въпросите, които Българската петролна и газова асоциация (БПГА) поставя на правителството. В официално прессъобщение се посочва, че членовете на Асоциацията „проявяват загриженост за изсветляването на пазара на горива в България".

Също така се заявява, че „феноменът” Марешки е проблем на държавата, а не на петролната и газова асоциация. В сряда председателят на БПГА и генерален директор на "Лукойл България" Валентин Златев беше изслушан във временната парламентарна анкетна комисия за проверка на конкуренцията на пазара на горива и съмненията за злоупотреба с господстващо положение в периода от 2008 до 2016 г. Там той категорично заяви, че при горивата няма монопол, но има политически чадър над бизнесмена Веселин Марешки.

БПГА задава и още един въпрос към държавните органи: Колко са данъците, заплатени на държавната хазна от бизнеса на г-н Марешки с горива през последната година? На този въпрос Марешки отговори косвено в неделя, заявявайки, че през февруари ще бъдат публикувани финансовите отчети на компанията и ще бъдат обявени платените данъци.

Петролната асоциация кани обявените от Марешки снабдители - „Лукойл”, „Полисан” и „Сакса”, да предложат на членовете на БПГА същите условия като на бизнесмена, за да преценят възможността да се продават горивата на същите цени като тези на Марешки.

Смятаме, че държавата дължи отговори не само на представителите на петролния бранш, но и на всички български данъкоплатци, а заявилият се като борец срещу статуквото Веселин Марешки - на неговите избиратели, а и на цялата общественост, завършва съобщението на асоциасцията.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички