Служебното правителство се забави с отговора за "Газпром", смята Митов


Служебното правителство се забави с отговора за "Газпром", смята Митов
Снимка: БГНЕС

4387

Служебното правителство се забави много с отговора за "Газпром". Има вероятност да изпуснем срока и няма да имаме възможност да си защитим интереса, свързан с цените на газа. Защо се забавиха с отговора? Много бързо са взели решение какъв изтребител да бъде купен. Това не е работа на служебното правителство. Това коментира бившият министър на външните работи Даниел Митов. Припомняме, че срокът за даване на становище по предложението да има предоговоряне на цената изтича на 4 май.

По думите му "президентът до голяма степен влезе в роля, която не е присъща по Конституция – не биваше толкова остро да се опитва да влияе на кабинета."

Според Митов трябва да се обсъди въпроса "нужна ли е формулата "служебен кабинет". Може и да има смисъл в началото на прехода, но сега е напълно изчерпана."

Пред bTV Митов коментира проблема с гласуването в Турция така: "Този проблем трябва да бъде решен, но не чрез категорични рестрикции на всички български граждани извън територията на страна. Въпросът е във влиянието на други държави, може да говорим за Русия, което е не по-малко деструктивно. То трябва да бъде ограничавано чрез механизмите, които може да наложи държавата."

В коментар за отминалия референдум в Турция Митов заяви: "Не мога да прогнозирам заплахи. Референдумът демонтира държавата на Ататюрк, фокусира власт, но отношенията между ЕС и Турция ще се фокусират върху миграционните потоци."

Бих помагал да всеки един български външен министър, ще се постарая да бъде част от българския политически дебат и да допринасям с каквото мога да това България да отстоява позициите на свободна, демократична и правова държава и да изнасяме този вид политика навън, допълни още Митов.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички