ВМРО съди КЕВР и "Софийска вода" за поскъпването на водата


ВМРО съди КЕВР и "Софийска вода" за поскъпването на водата
Снимка: Thinkstock

5553

Увеличението на цената на водата в София не кореспондира с нивата на показателите и няма основание то да бъде давано на „Софийска вода“. Липсват ясни аргументи с какво това поскъпване ще подобри услугата и за какво ще се изхарчат допълнително събраните приходи от увеличението. С такава позиция излязоха от ВМРО, след като вчера бе решено кубикът студена вода в София да поскъпне до 1,82 лв.

Цената за отвеждане (канални води) ще поскъпне с 3 стотинки. Предвижданото увеличение е значително по-малко от поисканите от Софийска вода АД 20% поскъпване.

Според ВМРО „Софийска вода“ АД "систематично не изпълнява задълженията си по инвестиционната програма, не покрива изискуемите нива за загуби на вода и води кардинално грешна политика спрямо ВиК системата на София."

Евродепутатът Ангел Джамбазки посочва, че докато водният оператор на София не изпълни точно задълженията си по бизнес-плановете си и ангажиментите за реализация на конкретни инвестиции, няма как да се увеличава цената. Според него ако КЕВР вземе решение за увеличение, то задължително ще бъде обжалвано, като той самият се ангажира също да участва в делото.

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера също предлага, ако цената бъде увеличена, да бъде подадена колективна жалба до Върховния административен съд с искане цената да бъде отменена като незаконосъобразна и необоснована.

Организацията на ВМРО в София ще организира събирането на подписи за подаването на колективна жалба срещу увеличението на цената на водата.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички