17-годишен грабна наградата на публиката в конкурса "Това е моята Европа"


17-годишен грабна наградата на публиката в конкурса "Това е моята Европа"
Снимка: Радослав Свирецов

3602

След оспорвана надпревара 17-годишният Радослав Свирецов от Бургас спечели наградата на публиката в онлайн фотоконкурса за младежи "Това е моята Европа". Общо 290 младежи се включиха в конкурса „Това е моята Европа“ с над 1100 авторски снимки, които бяха изпратени до крайния срок на надпреварата - 23.59 часа на 16 април 2017 г.

Снимката на Радослав на връх Бузлуджа, наречена "Космическа връзка", успя да събере над 1400 харесвания на страницата на фотоконкурса във Facebook. Именно това беше условието някоя снимка да грабне наградата на публиката - най-много харесвания.

Предстои компетентно жури да определи кой от участниците във фотоконкурса ще отиде в Брюксел и ще посети централата на Европейския парламент. Ще бъдат избрани и неговите подгласници, които ще получат като награди дигитален фотоапарат и посещение на курс по фотография. Освен победителите журито ще избере и най-добрите снимки, които да бъдат включени във фотоизложбата "Това е моята Европа" от 2 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър. Български евродепутати ще връчат наградите на победителите по време на откриването на изложбата.

В състава на журито влизат основателят на катедра „Европеистика” в СУ „Св. Климент Охридски” проф. д-р Ингрид Шикова, фотожурналистът с 24 години стаж във вестник „24 часа“ Десислава Кулелиева, основателят и управител на фотографска агенция „Булфото“ Евгени Димитров, дългогодишният оператор в БНТ Красимир Михайлов и бившият главен редактор на седмичника „Анонс“ и списание „Черга БГ“ Биляна Богоева. Решаващо ще е и мнението на почетните членове на журито – директорът на Българското училище за политика и един от най-добрите икономически журналисти Ирина Алексиева и пресаташето към Информационното бюро на Европейския парламент в София Биляна Църноречка.

Фотоконкурсът се организира от Българското училище за политика “Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. Целта му е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз. Медийни партньори на проекта "Европа и аз" са сайтовете Actualno.com и Expert.bg.

В рамките на проекта през юни ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.

Още от ЕС в развитие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички