EU COOLтура: Изкуството като универсален език за разбирателство


EU COOLтура: Изкуството като универсален език за разбирателство
Снимка: iStock/Guliver

4289

Бързаме да кажем - преди някой възмутено да подскочи как пак ще си говорим за неща, които рушат ценностите ни. Не става въпрос за това! Ще си говорим за изкуството като висша форма на човечност.

ЗА ДА ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО В ZOOM – ТУК!

Ще си поговорим как коронавирусът засегна културата. Ще си поговорим за творчеството, което заживя повече в интернет заради пандемията, която никой не искаше, но всички я получихме. Ще си поговорим как особено в такива трудни времена изкуството не ни оставя изгубени в превода на проблемите. Защото изкуството е най-лесният начин да опознаваш и да помагаш, да се включваш в социалния живот независимо от произход и възможности.

Европейският поглед и не само от институционална гледна точка ще бъде представен от Андрей Слабаков, който е евродепутат от квотата на "Обединени патриоти", но несравнимо по-известен с работата си като режисьор. Той е и член на Комисията по култура и образование в Европейския парламент (ЕП). Гости ще бъдат още Маргарита Доровска, директор на музей "Дом на хумора и сатирата" в Габрово, както и Цвете Янева, директор и съосновател на театър "Цвете". Модератор ще е Мариан Бачев – едно от най-свежите лица на българското актьорско майсторство. Той е ръководител и на Театрална работилница "Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт".

Кога – на 25.03.2021 г., от 12:00 часа. Къде – пандемията принуди всички ни да се научим как да станем по-дигитални, затова – В ZOOM, както и във Facebook страниците на EU COOLтура и на Actualno.com!

Информационно-образователното ателие "Културното многообразие в Европа – пътят напред" е част от проекта "EU COOLтура". "EU COOLтура"е пореден проект, който Българското училище за политика "Димитър Паница" създава и изпълнява с цел младите да чуят посланията и решенията на ЕС, да разберат, че те са за тях и могат да дойдат и от тях. Проектът е финансиран от ЕС по Многогодишната работна програма на Европейския парламент за отпускане на безвъзмездни средства в областта на комуникацията за периода 2020 – 2021 г. Медийни партньори на "EU COOLтура" са Actualno.com и Expert.bg. Повече информация можете да намерите ТУК.

Още от ЕС в развитие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички