Фотоконкурс за младежи праща победителя в Брюксел


Фотоконкурс за младежи праща победителя в Брюксел
Снимка: Pixabay

3413

Как изглежда Европа през обектива на българите на възраст от 16 до 29 години? Погледът на младите ще можем да видим скоро благодарение на онлайн фотоконкурса „Това е моята Европа”. Съревнованието в снимки ще се проведе на територията на цяла България от 15 февруари до 16 април 2017 г.

Авторът на най-добрия фотос ще пътува до Брюксел и ще посети централата на Европейския парламент. Подгласниците на победителя също няма да са разочаровани – тях ги очакват курс по професионална фотография и фотоапарати.

Компетентно жури и вашите харесвания във Facebook ще определят 32 снимки, които ще оформят фото-изложбата „Това е моята Европа”. Експозицията от подбраните фотоси ще може да се види от 2 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър.

Всеки, който отговаря на условията и иска да участва в снимковата надпревара „Това е моята Европа”, може да качи до 5 снимки наведнъж и да ги изпрати заедно с попълнения формуляр за регистрация на интернет адрес www.europeandi.bg, с което декларира, че приема реда и условията за участие в конкурса. Участниците могат да изпращат своите снимки и на имейл адрес: photo@europeandi.bg като посочат името си, валиден имейл адрес, населено място и възраст. Всяка снимка трябва да е придружена с кратко описание на кирилица – към коя подтема се отнася, къде и кога е заснета и т.н.

Младите любители фотографи могат да изпращат свои снимки в някое от следните направления: природни и/или исторически забележителности; kултура и изкуство; спорт и развлечения; средата, в която уча, работя и живея или улична (Street) фотография. Изпратените фотографии трябва да са във формат jpg/jpeg, да имат минимална резолюция 3000x4500 pix на 200 dpi и препоръчителна максимална резолюция 4700x7000 pix на 300 dpi. Задължително е снимките да са авторски, да не са участвали в предишни конкурси и да не са печелили други награди.

С официалните правила за участие в конкурса можете да се запознаете на https://www.facebook.com/europeandi.bg/ или на www.europeandi.bg.

Фотоконкурсът се организира от Българското училище за политика “Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. Целта му е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз. Медийни партньори на проекта "Европа и аз" са сайтовете Actualno.com и Expert.bg.

В рамките на проекта ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.

Още от ЕС в развитие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички