Такаши Фуджита за Expert.bg: Природата ни дава всичко необходимо, за да живеем пълноценно


Такаши Фуджита за Expert.bg: Природата ни дава всичко необходимо, за да живеем пълноценно
Снимка:

5059

Г-н Такаши Фуджита работи повече от 10 години в японската биотехнологична компания AMINO UP CHEMICAL, гр. Сапоро. В момента неговата позиция е мениджър продажби в Global Strategy Group – дирекция, отговаряща за международните пазари на компанията. Отговаря за развитието на дистрибуторската мрежа извън Япония. Посещавал е нашата страна, като в качеството си на отговорен представител на AMINO UP CHEMICAL оказва методическа помощ на българския партньор на компанията ШМИДТ ООД за развитие на пазара в България. Пред Expert.bg г-н Фуджита разказа повече за дейността на компанията и за уникалния ѝ продукт - хранителната добавка АНСС, която вече се предага и в българските аптеки.

Г-н Фуджита, Amino Up Chemical и продуктът ѝ АНСС са познати в много страни по света. Коя е първата дума, с която бихте описали компанията на човек, който никога не е чувал за нея?

Ще използвам не една, а две думи: Благословени от природата. Amino Up Chemical е биотехнологична компания, която произвежда хранителни добавки и функционални хранителни съставки, извлечени от благата, предоставени от природата. AHCC е нашият изключителен и уникален продукт, който е получен чрез култивиране на мицела на класовете Basidiomycete (лечебни гъби).

Природа и технологии са на пръв поглед противоречащи си понятия, но в Amino Up Chemical те са в хармония. Какво е необходимо, за да се случи това ?

Необходимо е да се поучим от природата и начина, по който тя създава благата, които ние хората взимаме от нея. Тъй като АНСС е функционална храна т.е. храна, поддържаща равновесието между различните системи в организма на човек, ние вярваме, че трябва да се осигури нейната безопасност и надеждност. Това е цел, която може да се постигне само при използване на адекватна производствена технология, а именно биотехнология. По този начин продуктът АНСС се доближава до своя първоизточник – природата.

Знаем, че всяка компания има своя кауза, в която всички вярват. Каква е каузата на Amino Up Chemical?

Нашето мото е: „Изберете живот с даровете на природата. Така светът става по-усмихнат ". Ние вярваме, че в природата има всичко, от което се нуждаем, за да живеем пълноценно и да бъдем позитивни.

АНСС е сред най-добре проучените хранителни добавки, но изследванията на съставките ѝ продължават и до днес. Означава ли това, че продуктът има още неразкрити възможности?

Бих искал да отбележа ,че AHCC не е лекарство. Това не е създадена веднъж завинаги молекула. Мога да оприлича продукта на жив организъм, който се развива непрекъснато и ние вярваме, че притежава още по-голям потенциал и неизвестни възможности. Това се доказва и от изследванията, които разкриват нови области на приложение на АНСС.

Каква е мотивацията на учените и останалите служители в компанията да продължават да усъвършенстват продуктите?

Вероятно усмивката е нашата мотивация. Бихме искали да допринесем да има повече усмивки по лицата на хората. Когато човек се чувства добре здравословно, той лесно намира за какво да се усмихва. Ние мислим, че така светът става по-добър. От това за нас няма по-силна мотивация да продължим да работим по усъвършенстване на нашите продукти.

В какво се изразява спецификата на пазарна стратегия на Amino Up Chemical? Тази стратегия различава ли се за отделните държави? Какво е характерното в стратегията ви за България?

Amino Up Chemical изгражда мрежа от дистрибутори по целия свят. Ние имаме представители в много страни, които вършат професионално своята работа и притежават отлични познания за продукта АНСС. Стремим се да повишаваме непрекъснато техните познания чрез ежегодни срещи с лекари и учени, занимаващи се с развитие на нови области на приложение на тази хранителна добавка. В България пазарът все още не е достатъчно развит и ние съсредоточаваме своята дейност и тази на нашите партньори от ШМИДТ ООД върху популяризирането на АНСС сред все повече лекари, които да използват неговите свойства в своята лечебна практика.

Методът за производство на АНСС е уникален. Можете ли да ни разкриете малко повече за него?

Производството на АНСС се състои в култивирането в големи резервоари за определен период от време на мицел от специално селектирани лечебни гъби. Въпреки че досега изглеждаше трудно постижима подобна култивация, това е постигнато чрез осъществяването на този процес при специални условия в асептично поддържани съоръжения. Цялата технология е защитена с международен патент върху този процес.

Централата на Amino Up Chemical в японския град Сапоро се нарича „Екобилдинг“. Какво означава това? Доколко грижата за околната среда е фактор в пазарната стратегия на компанията?

През септември 2011 г. ние с гордост въведохме нашите нови съоръжения, които са едни от водещите в страната примери за "Екологични сгради". Тези сгради са проектирани да насърчат опазването на екосистемите, намаляване на емисиите на CO2, намаляване консумацията на енергия с деблокирането на естествените енергоизточници. Това се изразява в:

• S-класация от CASBEE Sapporo (система за класифициране на екологични офис системи)

• Над 50% намаляване на емисиите на CO2, отделяни в атмосферата

• Опазване на биологичното разнообразие

• Заедно с това два пъти увеличихме производството на AHCC

• Четири пъти увеличихме производството на Oligonol (продукт на базата на плода личи, който предстои да се появи на българския пазар през 2016 година)

Това е и израз на нашата политика, определена като "Съвместно съществуване с природата".

АНСС може да се приема както от болни, така и от здрави хора. Как този продукт помага за укрепване на човешкия организъм?

В последно време в научните среди се появи една, да я наречем, „радикална” идея. Учените установиха вероятна връзка между микроорганизмите и хроничните заболявания, за които преди не се е вярвало, че са причинени от инфекции. Всъщност изследователите направиха връзка между микроорганизмите и атеросклерозата, ревматоидния артрит, поликистозните яйчници, някои форми на рак, дуоденалната язва, диабета, сърдечните заболявания, болестта на Алцхаймер, различни психични разстройства и други. Следователно концепцията за засилване и поддържане на имунната система с функционални хранителни добавки (като АНСС) е напълно уместна и логично обусловена, тъй като изследванията показват, че АНСС има способността да засили, повиши и подобри отговора на имунната система към елементи, които може да навредят на организма. И тук не става дума само за подкрепа на вече увреден организъм, а също така и като отлична форма за превенция и укрепване на имунитета при здрави хора. Силата на имунната система е ключът във вратата към физическото и умственото здраве.

Българите са малко консервативни, когато става дума за нови методи за укрепване на организма. Как бихте ги убедили да използват продукта?

Здравната култура на човек е все по-определящ фактор при провеждане на определен тип лечение. Повишаването на тази култура е тенденция, насочена към недалечното бъдеще. Все повече хора се стремят да контролират ежедневно факторите, влияещи на здравето и кондицията им. АНСС е продукт с огромна база от клинични практики и изследвания, базирани на научното познание. Това е важно условие, което дава сигурност и увереност на хората, прилагащи продукта за укрепване на своето здраве или борещи се с коварните болести на съвремието ни.

Интервю на Деница Райкова

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички