30 млн. евро отиват за подобряване на икономиката в граничните райони с Турция


30 млн. евро отиват за подобряване на икономиката в граничните райони с Турция
Снимка:

1849

С 30 млн. евро по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ ИПП България – Турция 2014 – 2020 имаме възможност да подобрим икономическите условия в регионите и да дадем възможност за просперитет на трансграничните райони чрез осъществяване на различни проекти в партньорство между двете държави. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и съпредседател от българска страна Деница Николова при откриване на заседанието на Съвместния комитет за наблюдение на програмата, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

В рамките заседанието са или обсъдени и одобрени за финансиране общо 39 проектни предложения на обща стойност 10,7 млн. евро, които са получили най-високи резултати в процеса на извършената техническа оценка.

Проектите са в областта на околната среда и развитието на туризма в трансграничния регион между двете държави като ще бъдат изпълнени дейности свързани с превенция на рискове и управлението на природни бедствия, обмяна на опит в областта на противопожарната защита, изграждане на капацитет в областта на устойчивото използване на природните ресурси, разработване на туристически дестинации, промотиране на туристически продукти и други.

Основни бенефициенти по проектите са местни и регионални власти, неправителствени организации, образователни и културни институции, разположени в допустимия регион по програмата. Одобрените проекти допринасят директно както за решаване на съществуващи проблеми в регионите, така и за постигане индикаторите и целите на програмата.

Заместник-министър Николова изрази задоволство от доброто сътрудничество между програмните структури в България и Турция, което е предпоставка за успешното изпълнение на програмата.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички