5000 фискални проверки вече са направени по Черноморието


5000 фискални проверки вече са направени по Черноморието
Снимка: Pixabay

1871

Служители от звеното по Фискален контрол на НАП извършиха над 5000 проверки по Черноморието от началото на месец юли.

Приходната агенция, МВР и митнически служители започнаха контролна кампания в населените места по крайбрежието, която ще продължи без прекъсване до края на туристическия сезон. Проверената стока на контролно пропускателните пунктове на курортните комплекси Бургас и Варна е на стойност близо 4.5 млн. лева. Наложени са обезпечения в 13 случая, поради установени задължения на фирмите към бюджета. Съставени са 4 акта за установено административно нарушение, като един търговски обект ще бъде запечатен за неиздаване на касов бон.

Данъчни инспектори наблюдават за отчитане на обороти и издаване на касови бележки, както и за движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия. За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, допълват от НАП. Обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. Под постоянно наблюдение са подложени борси и тържища в близост до курортите, като там дежурят денонощно служители на „Фискален контрол“.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 45 000 проверки на транспортни средства, като на 13 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички